ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ!!!

Posted by ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΠΟΥΡΑ on 4:30 π.μ. with No comments
Εξαιρετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Βασιλικών (ΕιρΒασ. 142/2017), το οποίο ορίζει μηδενικές δόσεις σε άνεργη αιτούσα - έγγαμη και μητέρα δύο ανηλίκων τέκνων - και επανάληψη της συζήτησης μετά από ένα έτος. 
Η εν λόγω απόφαση που πέτυχε το γραφείο μας, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι οι δύο προσωρινές διαταγές που είχαν εκδοθεί πριν την οριστική συζήτηση όριζαν αμφότερες μηνιαίες δόσεις ύψους 60,00€, το ύψος δε των οφειλών της αιτούσας ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 116.175,45€. Ορθώς έκρινε το δικαστήριο σχετικά με τη μεταβολή των οικονομικών δεδομένων της τετραμελούς οικογένειας κι έκανε δεκτό το αίτημά μας περί μηδενισμού των μηνιαίων δόσεων, καθ' όσον από τα πραγματικά περιστατικά προέκυψε ότι το οικογενειακό εισόδημα από τον Απρίλιο του 2017 μεταβλήθηκε δραματικά και κατέστη μηδενικό.
Το ως άνω Δικαστήριο εφαρμόζοντας την παράγραφο 5 του άρθρου 8 του Ν.3869/2010, προσδιορίζει μηδενικές μηνιαίες καταβολές, εξ αιτίας των ειδικών περιστάσεων της κρινομένης υποθέσεως, όπως η χρόνια ανεργία χωρίς υπαιτιότητα της οφειλέτιδος, ανεπαρκές εισόδημα για την κάλυψη στοιχειωδών βιοτικών αναγκών  κλπ. Επίσης, ορίζει νέα δικάσιμο, προς επαναπροσδιορισμό των μηνιαίων καταβολών. 
ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την ένσταση περί δόλιας περιέλευσης της αιτούσας σε μόνιμη αδυναμία πληρωμών ως αόριστη, καθώς δεν νοείται δολιότητα του δανειολήπτη με μόνη την ανάληψη της δανειακής υποχρέωσης, της οποίας η εξυπηρέτηση είναι επισφαλής, αλλά απαιτείται επιπρόσθετα η από τον δανειολήπτη πρόκληση άγνοιας της επισφάλειας στους πιστωτές και η επίκληση συγκεκριμένων ενεργειών απόκρυψης της οικονομικής του κατάστασης.
ΕΞΑΙΡΕΙ από την εκποίηση την κύρια κατοικία της αιτούσας.